Sunday, December 22, 2013

Pradžia Pusryčiai ir priešpiečiai Užkandžiai ir patiekalai bk mažyliams Salotos, mišrainės, bk užtep


Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi bk grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami ne tik nauji kulinariniai bandymai, bet ir šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys. bk Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija bk alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija bk Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos daigai bk Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas gražgarstės bk grietinė GRILIS lauke Gruzija grybai Havajai imbieras Indija info Ispanija Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas bk jūros gyviai kalafioras kalakutiena kalmarai KALĖDOS Kapota tešla kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krevetės kriaušės kukurūzai kumpis KŪDIKIAMS KŪČIOS Lenkija Lietuva mangas Meksika mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ bk PAGARDAI pankolis papaja pasta pastarnokas Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Prancūzija Puerto bk Rico pupelės bk rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai Rumunija Rusija ryžiai bk salieras silkė skvošas sluoksniuota tešla sumuštiniai SVEIKATA svogūnai sūris Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena bk Viduržemio vištiena Vokietija vynuogės Čekija česnakas šparagai bk špinatai ŽALIA žalumynai žirniai žuvis žąsis
Visi čia naudojami prieskoniniai ingredientai - tai priešvirusiniai vaistai. O kartu sumaišius - nepaprastai skanus ir kvapnus prieskonių mišinys. bk Rekomenduoju pasigaminti "Rudeninio kvapo" prieskonių mišinį. Jo atitikmuo yra " Pumpkin Pie Spice " - su muškatu, bet man maniškis skanesnis.  "Rudeninio kvapo" prieskonių mišinys naudojamas kepant moliūgo, karijų riešutų bk ( Pecan Pie - angl.) ar obuolių pyragus, bk pabarstymui ant kapučino kavos, karamelizuojant riešutus, daržovių troškiniuose, su pasta (makaronais) ir kedrų riešutų-moliūgo padažu, su blyneliais ir sklindžiais, ant varškės ar kepinto balto sūrio, ant išspogdintų kukurūzų, aplietų tirpintu sviestuku, bk ir kitur... Prieskoninio mišinio paruošimui aš naudoju pirktinius jau sumaltus ingredientus, bet jeigu turite kavamalę, galite susimalti gabalinius ingredientus. Po to išvalome kavamalę nuo kvapų joje sumaldami saują ryžių. Ingredientai: 4 Valg. Š. malto cinamono 1 Valg. Š. imbiero miltelių bk 1 Valg. Š. sausų citrinos žievelių miltelių 1 arb. š. maltų gvazdukėlių ( cloves -angl.) 1 arb. š. sausų kardamono miltelių Paruošimas: Visus ingredientus sumaišome ir saugome sandariame indelyje.
Pradžia Pusryčiai ir priešpiečiai Užkandžiai ir patiekalai bk mažyliams Salotos, mišrainės, bk užtepai ir panardai Sriubos Mėsos ir žuvies patiekalai Garnyrai ir vegetariški patiekalai Pasta, pica, jų padažai ir nesaldūs kepiniai Gėrimai ir pagardai Desertai Dovanos ir info
2013 (53) Gruodžio (4) Lapkričio (5) Spalio (13) "Tsadziki" bk arba "Raita" Kari prieskonių mišinys Lazanja Taino Aravakan bk kukurūzai Šviežių kalendrų padažas Vištienos sriuba su ankštinėmis pupelėmis Špinatų sauté Sveikuoliškos kopūstų ir žalumynų salotos Čiopino marinara Rudeninis obuolių įdaras "Rudeninio kvapo" bk prieskonių mišinys Pica "Margarita" Įdaryti abrikosai Rugsėjo (3) Birželio (4) Gegužės (4) Balandžio (4) Vasario bk (5) Sausio (11) 2012 (74) Gruodžio (13) Lapkričio (7) Spalio (8) Rugsėjo (1) Birželio (12) Gegužės (6) Balandžio (5) Kovo (9) Vasario (3) Sausio (10) 2011 (118) Gruodžio (2) Lapkričio (11) Spalio (7) Rugsėjo bk (5) Birželio (8) Gegužės (14) Balandžio (6) Kovo (11) Vasario (27) Sausio (27) 2010 (55) Gruodžio (17) Lapkričio (13) Spalio (6) Liepos (4) Birželio (9) Gegužės (6)
Segebutė New Jersey, United States Sveiki! Aš esu inžinierė, gurmano žmona ir dviejų būsimų maisto kritikų motina. bk Labiau mėgstu skaniai pavalgyti, negu virtuvėje sukiotis. Nesiekiu būti virtuvės bk profesionalė, tačiau esu pavergta savo skonio receptorių ir, jeigu nesmaguriauju talentingo kulinaro restorane ar svečiuose, esu priversta skaniai gaminti namuose pati. Jei ieškote paprastai paruošiamų patiekalų visai šeimai, tai ši svetainė skirta Jums. Maisto ruošimui nenaudoju mikrobangės krosnelės, teflono - visi nepridegami indai dengti keramika, aliuminio puodų ar folijos, plastikinių kepimo bk maišų. bk Sudedamose receptų dalyse nerasite dirbtinio margarino, kepimo miltelių, jokių cheminių esencijų, bk dažiklių, buljono kubelių, MSG ir kitų neaugalinės kilmės pagardų. Maždaug 90% mano naudojamų produktų yra ekologiški, todėl nuotraukose nepamatysite neoninių spalvų bk pyragaičių ar riebalais pažliugusios bk jautienos kepsnio. Prioritetą skiriu skoniui, sveikatai, paprastumui. Nesu gerbėja bk maisto su pirštų atspaudais, kaip pvz. sviestinės skulptūros ar arbūze išskaptuoti portretai. bk Man maistas turi būti

No comments:

Post a Comment