Friday, December 20, 2013

Didesnė Indijos dalis - vegetariška, tad dažniau "Kari prieskonių mišinys" naudojamas su daržovėmis


Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami ne tik nauji kulinariniai bandymai, bet ir šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
abrikosai Afganistanas Afrika agurkas agurotis Airija alyvuogės Amerika ananasas Anglija antis apkepas arbūzas Argentina Armenija artišokai Australija Austrija aviena avižos Avokadas Azerbaidžanas baklažanas BALTA Baltarusija bananas batatas BE GLITIMO BE KIAUŠINIO Belgija bez biskvitas blynai Brazilija brokoliai bulvės burokėliai citrusai cukinijos daigai Danija duona EGZOTIKA EKOLOGIJA Filo tešla fusion GELTONA Graikija granatas bez gražgarstės grietinė GRILIS lauke Gruzija grybai Havajai imbieras Indija info Ispanija bez Italija Izraelis Japonija jautiena jogurtas jūros gyviai kalafioras kalakutiena kalmarai KALĖDOS Kapota tešla kepiniai kiauliena kiaušinis Kinija kokosai kopūstas krabai krevetės kriaušės kukurūzai kumpis KŪDIKIAMS KŪČIOS Lenkija Lietuva mangas Meksika bez mielinė tešla moliūgas morkos obuoliai Olandija ORANŽINĖ PAGARDAI pankolis papaja pasta pastarnokas Peru pica pienas pipirai ir paprikos pomidoras Prancūzija Puerto Rico pupelės rabarbarai RAUDONA RAW ridikai riešutai Rumunija Rusija ryžiai salieras silkė skvošas sluoksniuota tešla sumuštiniai SVEIKATA svogūnai bez sūris Tailandas Turkija Ukraina uogos Urugvajus VAIKŲ PAGEIDAVIMAI varškė veganams vegetarams VELYKOS Vengrija veršiena Viduržemio vištiena Vokietija vynuogės Čekija česnakas šparagai špinatai ŽALIA žalumynai žirniai žuvis žąsis
Indijoje "kari" bez ( curry - angl. ) reiškia "prieskonis". Kiekviena save gerbianti indė prie namų augina  kari medelį , kurio šviežių lapelių skonis nieko bendra neturi su tuo pačiu vardu vakariečiais pramintu mišiniu.
"Kari bez prieskonių mišinys" - tai kiekvienos šeimininkės individualiai pagal skonį sudėta prieskoninių žolelių bez puokštė. Naudokite didesnius kiekius tų prieskonių, kuriuos mėgstate, sumažinkite kiekius prieskonių, kurie mažiau prie širdies (šiuo atveju būtų tiksliau "prie skrandžio"). bez
Didesnė Indijos dalis - vegetariška, tad dažniau "Kari prieskonių mišinys" naudojamas su daržovėmis arba ryžių troškiniais, tačiau Europiečiai mėgsta naudoti šį mišinį ir su vištiena, arba tigrinėmis bez krevetėmis.
Ingredientai: 8-10 vnt. kardamono ankštys - susmulkintos ( cardamon pods - angl. ) 10-12 vnt. - prieskoniniai gvazdikėliai - susmulkinti ( cloves - angl. ) 1 Valg. Š. cinamono žievelė - susmulkinta ( cinnamon chips - angl. ) 3-4 vnt. lauro lapai - susmulkinti ( bay leaves - angl. ) 1 Valg. Š. kumino sėklos ( cumin seeds - angl. ) 1 Valg. Š. čili pipirų milteliai ( chili powder bez - angl. ) 1 Valg. Š. kurkuma arba ciberžolė ( turmeric - angl. ) 1 Valg. Š. kalendra ( coriander - angl. ) Stambesnius ingredientus susmulkiname grūstuvėje. Viską sumaišome ir saugome sandariame indelyje iki 1 metų.
Papildomi ingredientai, naudojami pagal pageidavimą: raudonosios paprikos milteliai ožragė  (шамбала - rus., fenugreek - angl.) maltos pankolio sėklos  (fennel - angl.) česnako milteliai svogūno arba/ir poro milteliai šviežiai malti juodieji pipirai bez ...
Pradžia Pusryčiai ir priešpiečiai Užkandžiai ir patiekalai mažyliams Salotos, mišrainės, užtepai ir panardai Sriubos Mėsos ir žuvies patiekalai Garnyrai ir vegetariški patiekalai Pasta, pica, jų padažai ir nesaldūs kepiniai bez Gėrimai ir pagardai Desertai Dovanos ir info
2013 (51) Gruodžio (2) Lapkričio (5) Spalio (13) "Tsadziki" arba "Raita" Kari prieskonių mišinys Lazanja Taino Aravakan kukurūzai Šviežių kalendrų padažas Vištienos sriuba su ankštinėmis pupelėmis Špinatų sauté Sveikuoliškos kopūstų ir žalumynų salotos Čiopino marinara Rudeninis obuolių įdaras "Rudeninio bez kvapo" prieskonių mišinys Pica "Margarita" Įdaryti abrikosai Rugsėjo (3) Birželio (4) Gegužės (4) Balandžio (4) Vasario (5) Sausio (11) 2012 (74) Gruodžio (13) Lapkričio (7) Spalio (8) Rugsėjo (1) Birželio (12) Gegužės (6) Balandžio (5) Kovo (9) Vasario bez (3) Sausio (10) 2011 (118) Gruodžio (2) Lapkričio (11) Spalio (7) Rugsėjo (5) Birželio (8) Gegužės (14) Balandžio (6) Kovo (11) Vasario (27) Sausio (27) 2010 (55) Gruodžio (17) Lapkričio (13) Spalio (6) Liepos (4) Birželio (9) Gegužės (6)
Segebutė bez New Jersey, United States Sveiki! Aš esu inžinierė, gurmano žmona ir dviejų būsimų maisto kritikų motina. Labiau mėgstu skaniai pavalgyti, negu virtuvėje sukiotis. Nesiekiu bez būti virtuvės profesionalė, tačiau esu pavergta savo skonio receptorių ir, jeigu nesmaguriauju talentingo kulinaro restorane ar svečiuose, esu priversta skaniai gaminti namuose pati. Jei ieškote paprastai bez paruošiamų bez patiekalų visai šeimai, tai ši svetainė skirta Jums. Maisto bez ruošimui nenaudoju mikrobangės bez krosnelės, teflono - visi nepridegami indai dengti keramika, aliuminio puodų ar folijos, plastikinių kepimo maišų. Sudedamose receptų daly

No comments:

Post a Comment